Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Tilaelementti

Tilaelementti rakennetaan automatisoidusti tehtaassa ja kuljetetaan kokonaisena rakennuspaikalle.

Työmaalla on yleensä perustus ja tarvittavan talotekniikan liitännät on rakennettu valmiiksi.

Elementit pyritään yleensä valmistamaan tehtaalla mahdollisimman valmiiksi, jolloin työmaallaei välttämättä tarvita muuta kuin elementtien paikalleenasennus ja taloteknisten liitäntöjen kytkentä.

Asennus käy varsin nopeasti, omakotitalon tilaelementit asennetaan tyypillisesti vajaassa päivässä.

Täydellisimmillään tilaelementti on tehty sisä- ja ulkopuolelta pintamateriaaleja myöten valmiiksi: väli- ja ulko-ovet, ikkunat, kiintokalusteet, tapetoinnit ja laatoitukset asennettuna, ulkoverhous samaten rappauksia, maalauksia ja pellityksiä myöten.

 

Tilaelementti asennus tela-alustaisella laitteella valmiin sokkelin päälleTilaelementti asennus tela-alustaisella laitteella valmiin sokkelin päälle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilaelementtirakentaminen mahdollistaa rakennuksen valmistamisen siellä, missä se on tehokkainta.

Myös laatu voidaan pitää tasaisena paikallarakentamista helpommin, koska rakentaminen ei ole riippuvaista sääoloista.

Perustukset, rakennuksen tekniset liitännät ja itse rakennus voidaan rakentaa samaan aikaan lyhentää tilaelementtituotanto olennaisesti hankkeen läpimenoaikaa.

Hankkeen kustannukset ovat tarkemmin tiedossa, sillä elementtiurakan hinta on yleensä kiinteä ja lyhyt rakennusaika vähentää kustannusriskejä. 

 

Tilaelementti asentumassa valmiin sokkelin päälle tela-alustaiselta kuljettimeltaTilaelementti asentumassa valmiin sokkelin päälle tela-alustaiselta kuljettimelta