Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Fibrego Oy:n suurelementti

 

Suurelementti on rakentamisessa käytettävä tehdasvalmisteinen tuote. Suurelementti on yleensä rakennuksen yhden seinän mittainen, ainoastaan nostimella asennettava tai muulla asennuslaitteella.

Asennettaessa elementit liitetään toisiinsa jolloin muodostuu rakennuksen koko ulkoseinä.

Suurelementti valmistetaan tehtaassa ja kuljetetaan pakettina rakennuspaikalle, jossa on rakennettu perustukset valmiiksi. Suurelementit asennetaan tyypillisesti varsin nopeasti, omakotitalon elementit tyypillisesti vajaassa päivässä.

Elementit pyritään yleensä rakentamaan tehtaalla mahdollisimman valmiiksi. Elementtiin saa haluttaessa valmiiksi asennettuna ikkunat, ikkunapellitykset, sähköpistorasiat sekä -vedot ja ulkorappaus ja maalaukset.

Suurelementtejä käytetään rakennusten ulkoseinien  nopeaan rakentamiseen.

Myös rivitalojen huoneistoväliseinät betoniseinät/valubetonimuottiseinät voivat olla tehdasvalmisteisia suurelementtejä.

Suurelementtituotanto mahdollistaa rakennuksen valmistamisen siellä,  missä automaatiota ja materiaaleja – on parhaiten saatavilla. Myös laatu voidaan pitää tasaisena paikallarakentamista helpommin, koska rakentaminen ei ole riippuvaista sääoloista.